Gulrotkaken som passer utmerket til bursdager, selskaper, kaffebesøk, m.m siden den er sukkerfri, blodsukkervennlig, mager og ett næringsrikt alternativ kan den også nytes hverdager og helg.
Gulrotkake bunn
- 4 egg
- 60 g sukrin+
- 100 g sukrin gold
- 100 g havremel
- 60 g hvetemel
- 250 g kesam
- 2 ts bakepulver
- 4 ts kanel
- 2 ts kardemomme
- 2 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes
- 300 g gulrot (før rasping)
Gulrotkake topping
- 1 pk kremost mandarin & ananas
- 1 pk philadelphia
- 150 g sukrinmelis
- 1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes
Oppskrift fremgansgmåte
1 Sett ovnen på 175 grader. Rør sammen alle ingrediensene utenom gulrot. Juster med litt vatn, ca. 0,5-1 dl om nødvendig for å få en fyldig kakerøre. Rasp gulrot, her anbefaler eg å finraspe halvparten og grovraspe andre halvparten. Vend inn i kakerøra til slutt.
2. Hell røra i smurt, rund form på 24-26 cm i diameter. Steik midt i ovnen i ca. 30-40 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt og har fått en gyllen overflate. Sjekk underveis! Avkjøl.
Miks sammen og smak til om du ønsker den søtere. Bre over den avkjølte gulerotkaka. Oppbevar i kjøleskap. PS! Denne kremosten er tilsatt litt sukker. Må du ha kaka sukkerfri må du bruke philadelphia istedenfor. Er det ikke så viktig at kaka er 100% sukkerfri, så anbefaler jeg denne