Meget saftig og velsmakende italiensk brød som inneholder rikelige mengder med god olivenolje. Litt flaksalt og rosmarin på toppen gjør at det smaker himmelsk. Passer perfekt som tilbehør til annen mat, som f.eks vår oppskrift på “verdens beste lasagne” – og egner seg også supert som nistebrød.
Ingredienser / 8 porsjoner
- 50 g gjær
- 6 dl vann
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 2 dl olivenolje
- 1 kg hvetemel
- 1 ss olje , til smøring av langpanne
Ingredienser til topping
- 3 ss grovhakket frisk rosmarin
- 1 ss flaksalt
- 0,5 dl olivenolje
Oppskrift
1 Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, olje og mel. Elt deigen godt sammen. Den skal være løs. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse.
2 Smør en langpanne med olje. Hell deigen i formen og trykk den jevnt utover. La deigen etterheve i 30 minutter.
3 Bruk fingertuppene og lag små groper i overflaten over hele focacciadeigen.
4 Ringle over med olivenolje. Dryss på flaksalt og rosmarin.
5 Legg lagvis kjøttsaus, pastaplater, hvis saus, og avslutt med ost på toppen, og strø lett med oregano over.
6 Stek brødet på 200 °C midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl focaccia brødet på rist, og skjær i biter før servering.