Oppskriften passer til 4 porsjoner
Ingredienser:
- 150 g Oreokjeks (1 pk, se tips)
- 400 g jordbær (1 kurv, se tips)
- 3 dl kremfløte
- 1 ss melis
- 1 ss ekte vaniljesukker (se tips)
Oppskrift fremgangsmåte:
- Hakk Oreos grovt.
- Rens jordbærene og del dem i biter (se tips).
- Pisk kremfløten sammen med melis og vaniljesukker (se tips) til en myk fløtekrem.
- Finn frem dessertglass og legg Oreos, jordbær og krem lagvis i glasset.
- Sett kjølig frem til servering.
Tips:
- Hvis du vil, kan du blande jordbærbitene med 1 spiseskje sukker og la dem stå i kjøleskapet i 1 time før du setter sammen desserten. Dette vil gjøre at bærene starter å safte seg slik at du får litt jordbærsaus i glasset.
- For å få god vaniljesmak på kremen, bør du bruke ekte vaniljesukker. Alternativt kan du tilsette en teskje vaniljepasta i fløtekremen i tillegg til melisen.
- Hvis du liker litt syrligere ostesmak på kremen, kan du piske 100 g kremost naturell sammen med fløtekremen. Pass da på at kremosten er romtemperert, slik at den lett blander seg med fløtekremen.
- Oreokjeks kan byttes ut med Safarikjeks, sjokoladecookies eller andre kjeks du liker.
- Jordbær kan byttes ut med andre bær eller fruktbiter.