Denne laksepannen egner seg også dersom man er flere til bords. Multipliser oppskriften med antallet personer og husk å bruke en litt større panne. Enkelt og greit. Når det gjelder salt og karripulver så ville jeg vært litt forsiktig i starten. Noen synes karrismaken kan bli litt kraftig, og salt vil vi helst ikke bruke for mye av.
Inngredienser
- 250 gram laksefilet
- 1 dl lett crème fraîche
- 1 ss mango chutney
- 1⁄2 ts karripulver
- 1⁄4 ts salt
- Pepper
- Koriander
Tilbehør
- Salat
- Tomat
- Paprika
- Byggris
Oppskrift fremgangsmåte
- Start med å koke byggrisen etter anvisningen på pakken.
- Skjær laksen opp i passe store biter på cirka 3 x 5 cm.
- Kvern over litt salt og pepper og stek laksestykkene kjapt i en stekepanne. Bruker du SALMA eller annen vakuumpakket oppdrettslaks så steker jeg bare laksen ett til to minutter på hver side, slik at den fortsatt har en rød kjerne. Andre typer laks gir jeg noen minutter ekstra i pannen.
- Bland crème fraîche med mango chutney og litt karripulver og ha det i pannen sammen med laksen. La det putre noen minutter.
- Strø over litt koriander og server den kremete laksepannen med byggris og en enkel salat som tilbehør.