Smakfulle pastarett med hjemmelaget pesto som både er rask og enkel å tilberede. Den nydelige smaken av pesto, basilikum og parmesan gjør den til en klassik italiensk rett.
Ingredienser
- 250 gram fersk tortellini eller annen pasta
Pesto:
- 1,5 desiliter frisk basilikum
- ¼ teskje salt
- ½ teskje nykvernet pepper
- 1 båt hvitløk
- 2 spiseskje finhakkede pinjekjerner
- 1 desiliter olivenolje
- 1,5 desiliter nyrevet parmesan
Oppskrift fremgangsmåte
- 250 g fersk tortellini eller annen foretrukken pasta.
2. Bland alt, foruten oljen, i en foodprosessor og til alt er skikkelig blandet. Spe så på med litt olje til du har oppnådd en passe tykk pesto. Smak så pestoen til med salt og pepper.
3. Server den hjemmelagede pestoen til nykokt pasta, velg gjerne tortellini med smakfult fyll.
4. Dryss på ønsket mengde revet parmesan, og server familiemedlemmer eller gjester. Pynt gjerne opp rett og smak med noen basilikumblader.
Suppler gjerne retten med hjemmelaget Focaccia brød kommer fra Italia eller Hellas. Det som er sikkert er at det er nydelig til italienske retter som pasta.