Kanskje verdens beste Ostekake ?

Denne oppskiften er rett og slett ostekake og konfekt i samme forfatning. Kaken kan spises av de fleste, da den gir lav blodsukkerstigning - og således et godt alternativ for diabetikere.

Må prøves

Ostekake er utrolig digg når den er laget skikkelig – og denne oppskiften er rett og slett ostekake og konfekt i samme forfatning. Kaken kan spises av de fleste, da den gir lav blodsukkerstigning – og således et godt alternativ for diabetikere.

Ingredienser kakebunn

  • 2 egg
  • 100 gram mørk sjokolade (70%)
  • 100 gram meierismør
  • 100 gram hasselnøtter
  • Noen dråper vaniljeessens
  • 3 ss sukrin

Slik går du frem:

Smelt smør og sjokolade i en kjele. La det avkjøles mens du pisker eggene. Eggene røres deretter inn i smør- og sjokoladeblandingen. Mal hasselnøttene (kjøp evt. ferdigmalte) og tilsett disse i blandingen.

Ha i noen dråper vaniljeessens samt de 3 ss med sukrin. Hell alt sammen over i en smurt kakeform og stek bunnen på 180 grader i 15 minutter.

Ingredienser toppingen

  • 2 dl vann
  • Saften av 2 lime
  • 3 ss sukrinmelis
  • 6 plater gelatin
  • 200 gram Tine naturell kremost
  • 300 gram seterrømme
  • 3 dl kremfløte
  • 100 gram sukrinmelis (ikke bland med de 3 ss ovenfor her)
  • Vaniljeessens

Slik går du frem med toppingen: Legg gelatinplatene i kaldt vann. Kok samtidig opp 2 dl vann i en kjele. Når vannet i kjelen koker, klemmer du gelatinplatene tom for vann og har de i kjelen. Tilsett deretter limesaften pluss 3 spiseskjeer sukrinmelis. Rør godt om og sett blandingen i et kjøleskap til den blir kald. NB! Pass på at den ikke får stivne!

Når blandingen står kaldt, kan du piske krem av fløten. Tilsett deretter rømme, kremost, noen dråper vaniljeessens og 100 gram sukrinmelis. Når blandingen er fin og jevn, tilsetter du den avkjølte gelatinblandingen. Rør godt om før du heller ostetoppingen over kakebunnen, men sørg for at kakebunnen først er blitt avkjølt. La kaken stå i kjøleskap i 4-5 timer. Da er den klar til servering! Ha gjerne over nøtter, bær eller sukkerfri saus. Du kan evt. bruke bringebær som har vært frosne. De er søtest.

- Annonse -spot_img

5 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste oppskrifter

- Annonse -

Flere oppskrifter som denne

- Advertisement -spot_img