En fantastisk smaksopplevelse av en hjemmelaget lasagne – full av smak. Denne oppskriften har vært en favoritt blant små og store i mange år i vår familie.
Pastaretten de rett og slett ikke går lei av. Kanskje siste gang du kjøper Toro ferdiglasagne på butikken ?
Tilberedelsestid på ca. 30 min
Ingredienser
- 500g kjøttdeig
- 1 løk
- 2 dl vann
- 2 ts buljong
- 1 boks knuste tomater
- 2 ss tomatepuré
- 2 med Worchester saus
- Lasagneplater
- 4 ss margarin
- 4 ss mel
- 5 dl melk
- Ost
- Salt
- Pepper
- Oregano
Oppskrift
1 Stek først løk og kjøttdeig
2 Ha i buljong + worchester saus + tomatpuré og knuste tomater – og la dette småkoke under lokk mens man rører innimellom
3 Samtidig som pkt 2 koker, så smelter man margarin i en kaserolle, og blander inn mel og tilfører melk i blandingen. Viktig at blandingen ikke svir seg, så varmes på middels varme til den har fått en tykk konsistens. Unge klumper ved å røre. Tilsett salt og pepper etter smak. Kan også tilføre litt ost i sausen, men holder seg fint uten.
Sausen kokes i totalt 5 min.
4 Smør ildfast form
5 Legg lagvis kjøttsaus, pastaplater, hvis saus, og avslutt med ost på toppen, og strø lett med oregano over.
6 Stekes på 175 grader celcius i 35 min
PS! Retten serveres med frist salat med tomater og mais – og gjerne server hjemmelaget Focaccia brød om ønskelig for den berømte prikken!
Velkommen til en smakfull og kulinarisk opplevelse 🙂