En fantastisk god sjokoladekake oppskrift, med saftig god bunn – og et eventyrlig godt og smakfullt sjokoladekakefyll. PS! Må rett og slett bare prøves!
Ingredienser kakebunn
- 3 kopper med sukker
- 3 egg
- 225 gram smeltet smør
- 1 1/2 kopp med vann
- 4 kopper med hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 3 ts vaniljesukker
- 3 ss drikkekakao
Ingredienser til sjokoladekakefyllet
- 100 g smøt (bløtt men ikke smeltet)
- 3 ss drikkekakao
- 3 ts vanlijesukker
- 250 gram melis
- 2 ss kokvarm kaffe
Oppskrift
1 Sukker og egg blandes til eggedosis for seg
2 Vannet blandes sammen med det smeltede smøret
3 Hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og drikkekakao blandes sammen med eggedosis blanding
4 Smeltet smør og vann blandes så sammen med resten til en jevn røre.
5 Stekes i langpanne med bakepapir på 200 grader celcius i ca. 30 min
6 Fyllet blandes til det er kremaktig, og jo lengre det blandes jo lysere blir fyllet. Viktig å blandet det godt siden man blander inn smøret i fast form.
7 Fyllet smøres så på kaken når bunnen er avkjølt og kald. 8 Dekoreres med strøssel eller kokosmasse om man ønsker det. Velkommen til en smakfull og kulinarisk opplevelse 🙂