Enkel men nydelig biffgryte eller sosekjøtt som mange kaller det.
Ingredienser
- 1 kg høyrygg, bog eller bryst
- 4 ss hvetemel
- salt
- pepper
- smør
- 3 løk
- 5 dl kokende vann
- 10-15 hele pepperkorn
- 3 laurbærblad
- sukkerkulør
Jevning
- 4 ss hvetemel
- 1 dl vann
Fremgangsmåte oppskrift
- Renskjær og del kjøttet i biter
- Kjøttbitene vendes i mel og brunes i smør
- Legg kjøttbitene i en gryte
- Løken deles i båter, og brunes sammen i gryten med kjøttet
- Kok opp gryte med vann
- Hell utkoket (5 dl) over kjøttet til bitene så vidt er dekket
- La det trekke i ca. 45 min
PS! Ta gjerne med oppskårne gulrøtter (i skiver) i oppskriften samtidig som på illustrasjon. Gulerøtter passer til det meste.