Nystekte hveteboller med biter av sjokolade – finnes det noe bedre? Lag opp en stor porsjon og frys ned, så har du fersk gjærbakst klar når søtsuget melder seg.
Ingredienser
- 150 g smør
- 950 g hvetemel
- 150 g sukker
- 0,25 ts salt
- 1 ts malt kardemomme
- 5 dl melk
- 25 g gjær
- 1 stk. egg
- 150 g grovhakket sjokolade eller sjokoladepletter
- 1 stk. egg til pensling
Oppskrift anvisning
- Kutt smør i terninger, og la det temperere seg litt mens deigen elter.
- Ha hvetemel, sukker, salt og kardemomme i en bakebolle til kjøkkenmaskin. Varm melk til den er fingervarm, smuldre gjær i melken og pisk inn egg. Hell blandingen i bollen. Elt deigen på middels hastighet i en kjøkkenmaskin med eltekrok i 10 minutter. Du kan også elte deigen for hånd.
- Tilsett smør og elt deigen til den slipper bollen og er smidig og fin i ca. 10 minutter. Kna grovhakket sjokolade eller sjokoladepletter godt inn i deigen.
- Dekk til bakebollen med litt plastfolie og sett deigen til heving på et lunt sted. Hev deigen til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Del deigen i emner på ca. 100 gram. Trill runde boller og sett dem på en stekeplate dekket med bakepapir. La dem heve under plastfolie eller et kjøkkenhåndkle i 20-30 minutter.
- Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i 6–10 minutter. Avkjøl bollene på rist.
Sjokoladeboller smaker himmelsk rett ut av ovnen!