Sjokoladeboller

Nystekte hveteboller med biter av sjokolade - finnes det noe bedre? Lag opp en stor porsjon og frys ned, så har du fersk gjærbakst klar når søtsuget melder seg.

Må prøves

Nystekte hveteboller med biter av sjokolade – finnes det noe bedre? Lag opp en stor porsjon og frys ned, så har du fersk gjærbakst klar når søtsuget melder seg.

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 950 g hvetemel
  • 150 g sukker
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 5 dl melk
  • 25 g gjær
  • 1 stk. egg
  • 150 g grovhakket sjokolade eller sjokoladepletter
  • 1 stk. egg til pensling

Oppskrift anvisning

  1. Kutt smør i terninger, og la det temperere seg litt mens deigen elter.
  2. Ha hvetemel, sukker, salt og kardemomme i en bakebolle til kjøkkenmaskin. Varm melk til den er fingervarm, smuldre gjær i melken og pisk inn egg. Hell blandingen i bollen. Elt deigen på middels hastighet i en kjøkkenmaskin med eltekrok i 10 minutter. Du kan også elte deigen for hånd.
  3. Tilsett smør og elt deigen til den slipper bollen og er smidig og fin i ca. 10 minutter. Kna grovhakket sjokolade eller sjokoladepletter godt inn i deigen.
  4. Dekk til bakebollen med litt plastfolie og sett deigen til heving på et lunt sted. Hev deigen til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  5. Del deigen i emner på ca. 100 gram. Trill runde boller og sett dem på en stekeplate dekket med bakepapir. La dem heve under plastfolie eller et kjøkkenhåndkle i 20-30 minutter.
  6. Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i 6–10 minutter. Avkjøl bollene på rist.

Sjokoladeboller smaker himmelsk rett ut av ovnen!

KildeMatPrat
- Annonse -spot_img

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste oppskrifter

- Annonse -

Flere oppskrifter som denne

- Advertisement -spot_img