Saftige grovbrød

Må prøves

Hjemmelaget, ferskt brød er topp. Når brødet i tillegg er saftig og aromatisk, blir det nesten uimotståelig. Slik som saftig grovbrød.

For at brød skal bli smaksrike og saftige, er kornblandingen viktig. I denne oppskriften bløtlegges kornene i kokende vann, deretter får de godgjøre seg i vannet natten over (eller minst 3 til 5 timer). Ikke bare er brødet godt, det gjør godt også, det fremmer fordøyelsen…

Ingredienser som bløtlegges

  • 150 g Helkorn (hvete)
  • 50 g linfrø
  • 2,5 dl kokende vann

Bland korn og linfrø godt sammen og hell over det kokende vannet. Legg på et lokk, og la det stå å svelle over natten – eller minst 3-5 timer.

  • 250 g Hvete & rug «Grovbakst»
  • 100 g sammalt rugmel, finmalt
  • 100 g siktet rugmel
  • 750 g siktet hvetemel
  • 50 g fersk gjær (blå). Tørrgjær (50 g) kan også brukes.
  • 1 ts salt
  • 7,5 dl lunkent vann

Nå skal alt eltes i 10-15 minutter. Hvis deigen oppleves meget klissete, kan du spe på med litt mel. Men pass på at det ikke blir for mye, for da blir deigen tørr.

Så skal deigen heve i 45-60 minutter (til den er omtrent dobbelt så stor).

Saftig grovbrød. Her har brødene stått i formene i ca 25 minutter. De blir enda større når de får stå 15-20 minutter til.

- Annonse -spot_img

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -

Siste oppskrifter

- Annonse -

Flere oppskrifter som denne

- Advertisement -spot_img